Adaugă aici textul pentru subtitlu

Teste Real Time PCR

Detectia directă a virusului prin tehnici de biologie moleculară

Testul efectuat în laboratoarele Elit Med Center pentru depistarea virusului SARS COv 2 utilizează tehnologia NAAT (nucleic acid amplification technology), respectiv reverse transcription real time PCR (RT-PCR). Acest test pune în evidență prezența ARN viral la nivelul nazofaringelui; cu alte cuvinte, atestă prezența sau absența virusului.

AVANTAJE: Acest test pune în evidență virusul, chiar dacă este prezent în cantități foarte mici.

TEHNICA DE RECOLTARE: Se lucrează din exsudat nasofaringian.

LOCATII DE RECOLTARE: Str. Mavromol nr. 4

Testare COVID – Real Time PCR - Rezultat rapid in 4 - 8 ore

Metoda cea mai sensibilă şi specifică de diagnostic este Real Time PCR pentru detectarea ARN viral în probele din tractul respirator. Aspiratul endotraheal are încărcătura virală cea mai mare. Dată fiind perioada lungă de incubaţie (aproximativ 14 zile), în primele 5 zile de boală, încărcătura virală este mică şi rezultatul PCR poate fi negativ. ARN viral rămâne detectabil în secreţiile respiratorii mai multe săptămâni după declanşarea bolii.

 

Testul de referință pentru diagnosticul specific de COVID-19, denumit ARN viral SARS CoV-2, utilizeaza metoda Real Time PCR = metoda gold standard de testare moleculară, care evidențiaza virusul prin tehnici de amplificare a materialului genetic viral.

Tehnici de recoltare: exsudat nazofaringian și faringian

    Exsudatul faringian – pacientul trebuie să țină cont că prelevarea trebuie făcută fie înainte de toaleta cavităţii bucale sau ingestia de alimente sau lichide, fie la 4 ore după acestea.

    Exsudat nazofaringian – este important ca inainte de recoltare sa nu se instileze solutii dezinfectante in nas.

    Programare testare: programarea se face la numarul de telefon 0747 133 033 sau folosind formularul din cadrul sectiunii programari online.

    Recoltarea se face de luni pana sambata la clinica din Aleea Mavromol nr.4, Galați

    Rezultatele sunt disponibile atât online cât și cu ridicare din locatie. Buletinul de analiza poate fi eliberat si in limba engleza (bilingv) .

    Nu recoltam copiilor sub 4 ani! 

Pret Analiză Real Time PCR

195 lei

Termenul de execuție al analizelor este de 4 – 8 ore ,  și poate fi vizualizat în contul de pe site-ul elitmedcenter.ro. Rezultatul poate fi eliberat, la cerere și în limba engleză.

TESTE ANTICORPI

Identificarea anticorpilor specifici produși de organismul uman la contactul cu noul coronavirus.

Aceștia pot fi imunoglobuline de tip M (IgM) sau imunoglobuline G (IgG).

IgM pot fi detectați după aproximativ 7 zile de la contactul cu virusul și pot să devină nedetectabili în aproximativ 4 săptămâni.
IgG pot fi detectați după aproximativ 14 zile de la contactul cu virusul și pot persista o perioadă îndelungată.

SE RECOMANDĂ:

Pacienților care au intrat în contact cu virusul SARS-CoV-2, indiferent dacă prezintă simptome specifice acestei infecții sau au trecut prin boală asimptomatic.

Pacienților care nu mai sunt susceptibili de a dezvolta infecția și se pot intoarce în câmpul muncii.

Pentru identificarea persoanelor care pot dona plasmă, în perioada convalescenței, utilă ca tratament în cazurile severe de COVID-19.

TEHNICA DE RECOLTARE:
Testele se lucrează din sânge capilar sau venos, recoltarea putând fi facută în orice moment al zilei (recoltarea nu este influențată de mese).
LOCAȚIE RECOLTARE:

Aleea Mavromol nr.4, Galati.

Telefoane pentru relații suplimentare : 0744 789 367 și 0747 871 330

Telefon programări : 0747 133 033

Pret Test Rapid ANTIGEN

70 lei

Rezultatele sunt disponibile în contul de pe site-ul www.elitmedcenter.ro

Interpretarea testelor se recomandă a fi facută de către medicul trimițător în contextul clinic.

Coronavirusurile determină, în primul rând, infecţii respiratorii la om. La om, coronavirusurile produc 15-20% din infecţiile tractului respirator superior (răceala comună), dar pot fi implicate și în cazuri de pneumonie şi miocardită. COVID-19 infectează nu numai celulele tractului respirator, dar şi enterocitele, infecţia putând fi asociată și cu tulburări diareice.

 

COVID-19 este al 7-lea coronavirus din lista celor infecţioase pentru om. Are omologie genetică de circa 80% cu SARS-CoV, ceea ce a justificat denumirea de SARS-COV-2.

 

Infecţia naturală se face cu o doză mică de virus pe care organismul infectat o elimină prin aerosolii expulzaţi prin tuse, strănut şi chiar prin vorbire (picăturile lui Pfluge). Virionii se fixează prin intermediul spiculilor S, pe receptorii suprafeţei celulelor epiteliale ale tractului respirator, este internalizat şi se multiplică în aceste celule.

 

Infecţiile clinice au grade variate de severitate, în funcţie de starea fiziologică generală a organismului, dar în special de eficienţa funcţională a mecanismelor imunitare de protecţie.

 

Cel mai mare risc de infecţie clinică severă îl au persoanele cu patologie de fond:

 

  • Afectiuni pulmonare (bronhopneumonie obstructiva cronica, tuberculoză, astm), insuficiență renală, obezitate (asociată totdeauna cu o stare inflamatorie cronică);
  • Imunosupresie, diabet, maladii autoimune;
  • Vârstnicii sunt mai sensibili din cauza imunosupresiei fiziologice instalate odată cu înaintarea în varstă;
  • Fumatul reprezinta un factor de risc deoarece macrofagele și celulele dendritice pulmonare sunt activate de gudroanele din fum și secreta interleukine proinflamatorii.

 

Manifestările clinice severe (cu insuficienţă respiratorie) se datorează incapacităţii sistemului imunitar de a neutraliza procesul infecţios la nivelul etajului superior al arborelui respirator. Astfel, infecţia cu COVID-19 coboară până la etajul profund al arborelui respirator şi infectează macrofagele interstiţiale şi pe cele din peretele alveolelor pulmonare. Reacţia inflamatorie asociată procesului infecţios determină exsudarea componentei lichide a sângelui şi inundarea alveolei, rezultatul fiind insuficienţa respiratorie şi implicit nevoia ventilării mecanice. Astfel, patogeneza pneumoniei COVID-19, ca şi a SARS-CoV, pare a fi datorată, în primul rând, unui răspuns inflamator amplu, scăpat de sub control, amplificat de citokine şi nu unui răspuns imun specific faţă de antigenele virale.

 

Patogeneza coronavirusurilor este amplificată de faptul că virusul limitează expunerea componentelor sale antigenice, contactului cu celulele imunitare:  învelişul viral nu derivă din membrana citoplasmatică (ca la cele mai multe ribovirusuri), ci din membranele intracelulare.